RS 22/21: Rajoitukset höllenivät

Näyttää siltä, että kuningaskunnassa ollaan – ankaran ja synkän koronarajoitustalven jälkeen– palaamassa normaaliin arkeen.
Rajoituksia höllennettiin tiistaista 1. kesäkuuta lähtien ja heinäkuun alussa on luvassa lisää helpotuksia.

Ruotsinsuomalaisten kesätapahtumien järjestäjille ja osallistujille tärkeä uutinen on erityisesti se, että sallittu istumapaikallisten osallistujien määrä nousi kesäkuun alusta sisätilaisuuksissa 50 henkeen ja ulkoilmatilaisuuksissa 500 henkeen.

Vanhin ja suurin ruotsinsuomalaisista kesätapahtumista on Axevallan kesä, joka järjestetään perinteisin menoin 13–15. elokuuta. Varpsundin tanssien lähtölaukausta odotellaan juhannukseksi, ja karaokelaulutapahtumat ovat hiljalleen käynnistymässä.

Perinteinen Ruotsi-Suomi -yleisurheilumaaottelu kilpaillaan tänä vuonna Tukholman Stadionilla 4.–5. syyskuuta.
Esa-Pekka Salosen vuonna 2003 perustama Itämerifestivaali, Tukholman Berwaldhallenin klassisen musiikin konserttisarja, on vuorossa 9.–18. syyskuuta.

 

***

Ruotsin koronarajoitukset höllenivät 1. kesäkuuta

 

sisätilatapahtumien sallittu osanottajamäärä nostettiin kahdeksasta 50 istumapaikkaan, ulkoilmatapahtumissa yläraja nousi 500 istumapaikkaan. Tämä koskee urheilu- ,kultturi-, sekä hengellisiä tapahtumia.

 

tietyissä urheilutapahtumissa kuten suunnistus- ja juoksutapahtumissa osallistujien sallittu määrä nousi 150 henkeen.

 

huvipuistot kuten Gröna Lund, Liseberg sekä eläinpuistot saavat avata ovensa jälleen, samoin erilaiset markkinat. Markkinoilla sääntönä on 1 henkilö/10 neliömetriä, huvi- ja eläinpuistoissa 1 hlö/20 neliömetriä.

 

ravintoloiden aukioloajat pitenivät 20.30:sta 22.30:een.

 

kauppagallerioissa 500 hengen maksimivierailijaraja poistui, mutta kaupoissa sallitaan vain yksi henkilö 10 neliömetriä kohden.

 

toisista Pohjoismaista Ruotsiin matkustavilta ei 1.6. lähtien vaadita negatiivista covidtestitulosta.

 

korkeakouluopiskelijoiden etäopetussuositus ei enää ole voimassa