RS 21/23: Suomalaismetsät – todella mielenkiintoinen Kesämatkailukohde

Suomalaismetsien kulttuuriperintö on ruotsinsuomalaisille tärkeä asia. Värmlannissa on kesä kauneimmillaan ja suomalaismetsät museoineen ovat kaikille suositeltava, todella mielenkiintoinen kesämatkailukohde.

Metsäsuomalaisten elämästä ja historiasta kertova ulkoilmamuseo Finnstigen on toiminut jo yli neljän vuosikymmenen ajan Hälleforsin Bredsjössä.

Toimintaa pyörittää Finnstigen -yhdistys, jonka vetäjät ovat paikallisia ruotsinsuomalaisia kulttuurivaikuttajia.

Yhdistyksen tehtävänä on Finnstigen-ulkoilmamuseon ylläpitäminen ja kehittäminen sekä metsäsuomalaisperinnettä vaalivien tapahtumien järjestäminen.

Perinteiset Finnstigenin metsäsuomalaispäivät järjestetään jälleen 4.–5. elokuuta. Niiden aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua metsäsuomalaisten historiaan, elämäntapoihin, rakennuksiin ja kulttuuriin. Tämä tapahtuu teatterin, musiikin, perinneruokien, leikkien, esittelyjen ja tutustumisvaellusten avulla.

 

Finnstigenin metsäsuomalaispäivät 5.-6.8.2023 Aikuisten sisäänpääsymaksu 50 kr. Mahdollisuus ruokailuun, kahviin. Myös majoitusmahdollisuus. Tiedustelut: Osmo Holappa, holappa@telia.com, 070-6540010.