RS 21/22: Händer i finnskogarna

Friluftsmuseet Finnstigen som skildrar skogsfinnarnas liv och historia har reda funnits i Bredsjö i Hällefors i fyra decennier. Verksamheten bedrivs av föreningen Finnstigen som leds av lokala sverigefinska kulturpersonligheter. Föreningen har som uppgift att upprätthålla och utveckla friluftsmuséet Finnstigen och att ordna evenemang som slår vakt om de skogsfinska traditionerna.

Finnstigens traditionella Finnskogsdagar äger i år rum den 4–7 augusti. Under dessa dagar har allmänheten möjlighet att bekanta sig med skogsfinnarnas historia, liv, byggnader och kultur. Allt detta sker med hjälp av teater, musik, traditionella rätter, lekar, presentationer och rundvandringar.

Finnskogarnas kulturtradition är mycket viktig för sverigefinländarna. I Värmland är sommaren som vackrast och finnskogarna med sitt museum är ett intressant mål för en sommarresa som rekommenderas för alla.

 

Finnstigens finnskogsdagar 4–7.8. Inträde för vuxna 50 kr inkl. kaffe och bulle. Inom området finns ett café och möjlighet till logi. Där finns också möjlighet att bada i en rökbastu. Förfrågningar, info: Osmo Holappa, holappa@telia.com, 070-654 00 10.