RS 21/19: Urheilukenttien Suomi-mannekiinit

Huhtikuun alussa käyntiin pyörähtänyt Ruotsin jalkapallon korkein sarja Allsvenskan on kuningaskunnan yleisömäärältään suurin urheilulaji. Niin miesten sarjassa kuin Damallsvenskanissakin pelaa tällä kaudella monta kovaa suomalaista huippupalloilijaa.

Jalkapallon ohella myös yleisurheilukausi on käynnissä. Suomen yleisurheilun viimeisin suuri koitos oli Lontoon MM-kisat kesällä 2017, siellä Suomen menestys jäi vaisuksi, parhaasta suorituksesta vastasi Tero Pitkämäki.

Keihäänheittö on rämäpäiden raju laji ja suomalaisten keihäshirmujen historia on värikäs.
Suomen menestynein yleisurheilija Pitkämäki on pysynyt kovan lajin maailmanhuipulla jo 15 vuoden ajan. Tero on arvokilpailuissa aina parhaimmillaan, tehden kovaa tulosta kestäen kaikki paineet.

Ruotsin yleisurheilun kirkkain tähti on ruotsinsuomalainen kiekkomörssäri Daniel Ståhl, joka siirtyi kiekkolegendojen sarjaan jo Lontoon kisoissa, kun hän hävisi lajinsa kultamitalin vaivaisella kahdella senttimetrillä.
Sen jälkeen suomalaisuudellaan ylpeilevä ruosukiekkojätti on lyönyt ennätyksen toisensa jälkeen ja tavoittelee tosissaan lajinsa maailmanennätystä.

Yleisurheiluväen katseet kohdistuvat nyt loppukesän Quatarin MM-kisoihin ja ennen kaikkea Tokion kesäolympialaisiin 2020.
Ruotsinsuomalaisia kiinnostaa myös elokuun lopussa Tukholman Stadionilla kisattava Suomi-Ruotsi -maaottelu, jolla on vakiintunut paikkansa urheilufanien sydämissä.