RS 21/19: Sommarens stora idrottshändelser

Allsvenskan som är den svenska fotbollens högsta serie drog igång i början av april. Fotbollen är den idrottsgren i Sverige som drar de största publiksiffrorna. Ett stort antal finska toppspelare kommer under den här säsongen att spela i herr- eller damallsvenskan.

Vid sidan av fotbollen har även friidrotten dragit igång. Det senaste stora evenemanget inom finsk friidrott var VM i London sommaren 2017. Den bästa finska prestationen stod Tero Pitkämäki för medan landets framgångar i övrigt var dåliga.

Spjutkastning är en explosiv gren för djärva kämpar. De finska spjutjättarna har stått för stora framgångar under årens lopp.

Tero Pitkämäki som är Finlands mest framgångsrika idrottsman har i hela 15 års tid hållit sig i världstoppen i spjut. Tero är alltid som bäst i de stora tävlingarna och han arbetar således bäst under press.

Den största friidrottsstjärnan i Sverige idag är den sverigefinske diskusbjässen Daniel Ståhl. Han tog en plats bland legendarerna inom diskus redan vid VM i London där han förlorade guldmedaljen med två ynka centimeter.

Därefter har Ståhl som är stolt över sin finska bakgrund slagit det ena rekordet efter det andra. Han försöker också på allvar slå världsrekordet i sin gren.

I slutet av sommaren riktas friidrottsfolkets blickar mot VM i Qatar och därefter mot OS i Tokyo 2020.

I slutet av augusti riktas det sverigefinska friidrottsfolkets intresse naturligtvis mot Finnkampen som i år arrangeras på Stockholms stadion som har en självklar plats i hjärtat  hos alla friidrottsentusiaster.