RS 20/22: RUOSUKESÄSSÄ TAPAHTUU

Kesällä ruotsinsuomalainen taide kukoistaa. 46 vuotta täyttävän ruotsinsuomalaisten kuvataiteilijoiden yhdistyksen Suomiartin kesänäyttely 2022 avataan 3. kesäkuuta Galleri Cupidossa Tukholman vanhassa kaupungissa. 17 taiteilijan töistä koottu näyttely on avoinna 12. kesäkuuta saakka. Vinkkejä muista ajankohtaisista taidenäyttelyistä RS-lehden tapahtumapalstalta.

Ravikansan riemujuhla Elitloppet ( 27.–29.5.) on yksi Tukholman suurimmista urheilutapahtumista. Solvallan täyttää 50 000 ravihevosista innostunutta katsojaa, monet heistä suomalaisia. Kyseessä on yksi ravimaailman arvostetuimmista kilpailuista, johon kutsutaan vuosittain 16 maailman parasta lämminverihevosta.

Yli 20 000 juoksijaa valloittaa kaupungin keskustan, kun Tukholman maraton juostaan jälleen lauantaina 4. kesäkuuta. Noin neljäsosa osallistujista tulee Suomesta, kyseessä on suuri suomalainen urheilutahtuma. Suomesta kilpailijoiden mukana matkanneet kannattaja- ja tukijoukot tuovat lisää sinivalkoista väriä kaupungille ja maratonreitin varrelle.

Tango on täynnä tunteita ja kesän kynnyksellä tangokuninkaalliset ovat liikkeellä. Tangokuningas Erkki Räsänen ja Blue Notes -orkesteri tanssittavat ja viihdyttävät ruotsinsuomalaisia Olofströmin kuorofestivaaleilla 20.-21.5. Lisätietoja tästä ja muista kesän kuumista tanssitapahtumista lehden sisäsivuilta.