RS 19/22: Ruotsinsuomalaisia kesätapahtumia 2022

Ruotsinsuomalainen kesätapahtumakausi on käynnistymässä. Sen avaa ensi viikonloppuna Göteborgissa järjestettävä messutapahtuma.

Lauantaina 14. toukokuuta järjestettävän ruotsinsuomalaisten yritys- ja palvelumessujen pääjärjestäjänä toimii göteborgilainen lähiradio Radio Eka. Messupaikka on länsirannikon suomalaisten Saanko Luvan -tanssiseuran toimitalo osoittessa Färgfabriksgatan 9, Göteborg. Mukana tuotteitaan markkinoimassa on tusina ruotsinsuomalaista yritystä.

Olofströmin perinteiset kuorofestivaalit ovat vuorossa 20.–21. toukokuuta. Festivaalitanssit Olofströmin Folkets Husilla perjantai-iltana käynnistävät tapahtuman. Lauantai 21. toukokuuta on kuorojen harjoittelu- ja esiintymispäivä. Tapahtuma päättyy Blue Notes -orkesterin Sinisiä säveliä – 40-vuotisjuhlakonserttiin. Solisteina toimivat Erkki Räsänen ja 12 muuta tunnettua suomalaista iskelmälaulajaa. Orkesteria johtaa Markku Könttä.

12.– 14. elokuuta on vuorossa Axevallan kesä, suurin ruotsinsuomalaisista kesätapahtumista. Luvassa on monipuolinen kulttuuriannos taidetta, musiikkia ja kirjallisuutta. Suomestakin saapuu musiikkivieraita.

Kesäillan tansseihin Axevallan nummille saapuvat Pohjanmaan lakeuksilta festivaalikansaa viihdyttämään tunteikkaan tangon taitaja Juha Hautaluoma ja hänen Tähtivyö-orkesterinsa.