RS 19/21: Ja taivaalla paistaa kuu

Puhelinlangat tulee taas. Perjantaina 4. kesäkuuta klo 17 – 20 on jälleen mahdollisuus lähettää terveisiä ystäville ja sukulaisille Suomessa ja Ruotsissa musiikkitoiveiden kera. Juontajina toimivat Soili Huokuna ja Ismo Waronen. Ohjelma on kuultavissa Ruotsin radion P2 kanavalla (Tukholmassa P6).

Katri Helenan hittikappaleesta nimensä lainannut Puhelinlangat laulaa –toivekonsertti on Suomen Yleisradion yksi vanhimmista ja perinteisimmistä ohjelmista. Suomessa ohjelma kuultiin ensimmäisen kerran vuonna 1972.

Ruotsissa Yleisradion ja Ruotsin radion yhteinen toivekonsertti lähetettiin ensimmäisen kerran vuoden 1980 itsenäisyyspäivänä. Yhteislähetys täytti pyöreät 40 vuotta joulukuussa 2020.

Lähettämällä sähköpostia osoitteeseen puhelinlangat@sverigesradio.se pääsee mukaan terveisten lähettäjien joukkoon. Kirjoita viestiin terveisesi, nimesi, puhelinnumerosi ja levytoiveesi.

Axevallan kesä, ruotsinsuomalaisista kesätapahtumista suurin ja perinteisin, järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985 ja se vakiinnutti nopeasti asemansa tunnettuna ja tunnustettuna kesäkulttuuritapahtumana.

Ohjelmistossa oli alusta lähtien tanssia, musiikkia, teatteria ja näytelmiä – Suomen Oriveden kesän malliin, josta katsottiin esimerkkiä.
Axevallan kesä järjestetään jälleen elokuun kolmantena viikonloppuna, perinteisin ohjelmanumeroin ja pääosin ulkoilmatapahtumana.

Perinteiset, ohjelmaa ja yleisöä pursuavat Ruotsinsuomalaiset kirja- ja kulttuurimessut järjestetään 13. marraskuuta Tukholman Suomen instituutissa. Ruotsinsuomalaiset kirjailijat esittelevät uutuusteoksensa, vuoden ruotsinsuomalainen taiteilija julkistetaan ja tutkijaseminaarissa paneudutaan tällä kertaa tornionjokilaaksolaiseen kirjallisuuteen.

Axevallan kesän ja kirjamessujen ohjelma julkistetaan lähiaikoina Ruotsin Suomalainen-lehdessä.