RS 18/19 Ruotsinsuomalainen taide kukoistaa

Vuoden ruotsinsuomalainen taiteilija 2019 -kilpailu on loppusuoralla.

 

Suomiart, Ruotsinsuomalaisten kuvataiteilijoiden yhdistys, järjestää kilpailun 13. kerran. Kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin ruotsinsuomalaisia kuvataiteilijoita ja tehdä ruotsinsuomalaista taidetta tunnetuksi.

 

Viiden finalistin taideteokset ovat olleet esillä Suomiartin ja Ruotsin Suomalainen-lehden kotisivuilla sekä Ruotsin Suomalainen –lehdessä 23.3.-27.4. Niistä yleisö on voinut äänestää suosikkinsa.

 

Finaalijuhla pidetään 9. toukokuuta Suomen Tukholman suurlähetystössä.

Siellä julkistetaan vuoden taiteilija, vuoden nuori taiteilija sekä yleisön suosikki.

 

Ruotsinsuomalaisten taiteen harrastajien määrä on ollut viime vuosina nousussa ja paikalliset taidegalleriat järjestävät tasokkaita näyttelyitä ympäri vuoden.

 

Ruotsinsuomalaisten Kuvataiteilijoiden yhdistys Suomiart täytti toissa kesänä kunnioitettavat 40 vuotta. Yhdistyksen jäseninä on lähes 200 Ruotsissa asuvaa suomalaistaustaista taiteilijaa ja galleristia, monet heistä kansainvälisesti menestyneitä.

 

Vuoden taiteilija -kilpailun ohella taidenäyttelyt Suomessa kuuluvat Suomiartin vuosittaisiin tapahtumiin.

 

Tänä vuonna yhdistys järjestää suuren maalaustapahtuman Saltsjöbadenin Grunewaldvillassa 10. heinäkuuta, ensimmäistä kertaa Ruotsissa, Suomen tapahtuman inspiroimana. Tapahtuma on avoin ja ilmainen kaikille, ja saman päivän iltana järjestetään näyttely upeassa Isaac Grunewaldin ateljeessa.