RS 18/16: Ruotsinsuomalainen taideharrastus voimissaan

Kuvataide on se alue ruotsinsuomalaisessa kulttuurikentässä, joka on viime vuosina elpynyt voimakkaasti. Taiteen harrastajien määrä on nousussa ja myös järjestö toimii virkeästi.

40-vuotisjuhliaan ensi vuonna viettävä Ruotsinsuomalaisten Kuvataiteilijoiden yhdistys eli Suomiart järjestää taidenäyttelyitä, kursseja, matkoja ja muita kulttuuritapahtumia.
Yhdistyksen tarkoituksena on luoda ja kehittää suomalaista kulttuuria Ruotsissa sekä tuoda esiin ruotsinsuomalaista taidetta ja taiteilijoita.

Yhdistyksellä on parisataa suomalaistaustaista jäsentä. He ovat taidemaalareita, kuvanveistäjiä, valokuvaajia, keraamikkoja, tekstiilitaiteilijoita, graafikoita ja lasitaiteilijoita, joilla on galleria Ruotsissa ja jotka pyrkivät elättämään itsensä taiteilijan työllä.
Monet heistä ovat myös kansainvälisesti hyvin menestyneitä.

Suomiart järjestää vuosittain Vuoden taiteilija -kilpailun yhdessä Ruotsin Suomalainen -lehden kanssa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Ruotsissa asuvat ruotsinsuomalaiset taiteilijat.

Kesätaidenäyttelyt Suomessa ovat Suomiartin tärkeä toimintamuoto. Ne ovat savuttaneet suuren yleisön suosion.

Toinen vuosittainen tapahtuma on Suomiartin taidemyyntinäyttely, joka tänä vuonna pidetään lauantaina 7. toukokuuta klo 11-20 Ruotsin Suomalainen –lehden tiloissa Tukholman Södermalmilla osoitteessa Brännkyrkagatan 66.
Kaikki taiteen ja kulttuurin ystävät ovat tervetulleita tapahtumaan.