RS 17/19 RUOTSINSUOMALAINEN KESÄ ON OVELLA

Ensi viikonlopun ruotsinsuomalaiset yritys- ja palvelumessut, jotka järjestetään perinteiseen tapaan 27. huhtikuuta Göteborgin ruotsinsuomalaisella koululla, ovat lähtölaukaus ruotsinsuomalaisen kesän tapahtumille.

 

Messuilla suomalaiset elintarvikkeet ja muut suomituotteet tekevät kauppansa ja ruotsinsuomalaiset yrittäjät tekevät yrityksiään tunnetuksi.

Messujen järjestäjät Kari Aro ja Ari Ryynänen kertovat, että heillä on jatkossa messujen suhteen uusia suunnitelmia eli tapahtuma järjestetään viimeisen kerran nykyisessä muodossa.

 

Olofströmin perinteiset kuorofestivaalit ovat vuorossa 30.05–01.06.

Niiden ohjelmaan kuuluu tänä vuonna muun muassa elämänmakuisia lauluja Sellaista elämä on -konsertissa Olofströmin Folketshusilla sekä Soi kunniaksi luojan -kirkkokonsertti Jämshögin kirkossa. Mukana on iso joukko tunnettuja artisteja Suomesta, musiikista vastaa Pohjois-Karjalan ylpeys Blue Notes -orkesteri Markku Köntän johdolla.

 

Mariestadin Tanssi-ja musiikkifestivaalia 6-9. kesäkuuta tähdittää Suomen vuoden 2016 tangokuningas Marco Lundberg yhdessä Liekki-orkesterin kanssa. Ruotsinsuomalaista tanssikansaa viihdyttävät myös Aila Mattila ja Sanna Toivanen. Tanssiväkeä kurssittavat tunnetut tanssinopettaja-ammattilaiset Jari ja Sari Aaltonen Suomesta.

 

Tarkempia tietoja yllä mainituista ja muista ruotsinsuomalaisista kesätapahtumista löytyy Ruotsin Suomalainen -lehden ilmoitussivuilta sekä RS:n netti-ja Facebook-sivuilta.