RS 17/19 Den sverigefinska sommaren står för dörren

Helgens Sverigefinska företags- och servicemässa som på traditionellt vis hålls på Göteborgs sverigefinska skola den 27 april är ett startskott för den sverigefinska sommarens händelser.

 

På mässan säljs finska livsmedel och andra produkter med finsk anknytning samtidigt som sverigefinska företagare gör sina företag kända.

Mässarrangörerna Kari Aro och Ari Ryynänen berättar att de i fortsättningen har nya planer för mässan och att detta är den sista mässan i dess nuvarande form.

 

Olofströms traditionella körfestival hålls från den 30 maj till 1 juni. I årets program ingår bland annat konserten ”Sellaista elämä on” (Sånt är livet) med sånger som smakar som livet självt och kyrkokonserten Soi kunniaksi luojan (Ljud högt du psalm att lova) i Jämshögs kyrka. Ett stort antal välkända artister från Finland medverkar, bland dem Norra Karelens stolthet orkestern Blue Notes under ledning av Markku Könttä.

 

Den starkast lysande stjärnan på Mariestads dans- och musikfestival 6–9 juni är 2016 års tangokung Marco Lundberg och orkestern Liekki. Även Aila Mattila och Sanna Toivanen underhåller den sverigefinska danspubliken. De välkända professionella danslärarna Jari och Sari Aaltonen från Finland håller i dansundervisningen.

 

Mer detaljerad information om ovanstående och andra sverigefinska sommarevenemang finns på tidningen Ruotsin Suomalainens annonssidor och på vår webbplats och Facebooksidor.