RS 15/22: Eino tulee taas – ja Saijonmaakin on vauhdissa

Suomalaisen tangon kruunaamaton kuningas Eino Grön saapuu jälleen Ruotsiin. Hän konsertoi 11. toukokuuta Lindesbergissä.

Tammikuussa 83 vuotta täyttänyt Eino Grön jatkaa yhä keikkailua ahkeraan tahtiin. Legendaarinen iskelmälaulaja aloitti uransa Porissa vuonna 1957 paikallisen yhtyeen solistina.

1958 hän teki läpimurron kappaleella Liian paljon rahaa. Sitä seurasivat levytykset Sä kuulut päivään jokaiseen, Tango dàmore ja Kohtalon tango.

Vuosien varrella Eino on levyttänyt lähes 700 kappaletta. Ja laulu jatkuu yhä.

Einon kappaleet ovat koko Suomen kansa tuntemia ja hän onkin yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisen tangon tulkitsijoista.

Kaikkien ruotsinsuomalaisten tuntema, energinen ja väsymätön laulaja-näyttelijä-taiteilija Arja Saijonmaa on taas kertueella. Hän konsertoi Gävlessä 7. toukokuuta.

Saijonmaa on ollut julkisuuden valokeilassa jo yli viiden vuosikymmenen ajan korkeatasoista esitystaidetta tuottaen.

Hän on osallistunut lukuisia kertoja Suomen ja Ruotsin euroviisukarsintoihin, levyttänyt valtavan määrän kappaleita, tehnyt suunnattoman määrän erilaisia teatterinäytöksiä ja performansseja sekä tv-produktioita tango- ja laulukonserttien ohella, kirjoittanut kirjoja ja toiminut YK:n hyvän tahdon lähettiläänä.

 

Eino Grön kevätkonsertissa: Lindesberg Folkets Hus 11.5. klo 16.30. Liput: airie.tervaniemi@lindesberg.se tai ovelta hintaan 100 kr.

Arja Saijonmaan juhlakonsertti: Gävlen konserttitalo 7.5. klo 19.00. Konsertti on osa Gävlen suomen kielen hallintoalueen 10-vuotisjuhlallisuuksia. Vapaa pääsy.