RS 14/17: Ruotsinsuomalainen kesäkausi käynnistyy

Viisi alastonta, suomenkielistä tornionjokilaaksolaista miestä kiertää parhaillaan Ruotsia. Esityksessään he saunovat, juttelevat elämästä, miehisyydestä ja tornionlaaksolaisuudesta ja tanssivat saunan höyryssä.
Bastubaletten-ryhmä, johon kuuluvat Bengt Niska, Fredrik Hangasjärvi, Daniel Wikslund, Henry Huuva ja Bengt Aili, on parhaillaan Ruotsin kiertueella ja sarja pyörii myös SVT:ssä.
Tukholmassa tornionjokilaaksolaisuuden sielua tavoitteleva esitys on nähtävissä Scala-teatterissa 20. huhtikuuta.

Göteborgin ruotsinsuomalaiset yritys- ja palvelumessut on kahden vuosikymmenen ajan järjestetty vapun alla Göteborgin ruotsinsuomalaisella koululla. Tänä vuonna messut ovat 29. huhtikuuta.
Yrittäjät, jotka haluavat esitellä tuotteitaan messuilla, voivat ilmoittautua messuisäntinä toimiville Kari Arolle ja Ari Ryynäselle.

Toinen jokakeväinen ruotsinsuomalainen vakiotapahtuma on Olofströmin kuorofestivaalit. 25.–27. toukokuuta järjestettävän kuorotapahtuman vetonaula on tällä kertaa Dannyn konsertti.
Iso D tuo mukanaan Suomesta show-ryhmän sekä ison liudan muita tunnettuja artisteja.

Satavuotiasta Suomea juhlitaan Tukholmassa elokuun lopussa.
STHLM/SUOMI -festivaali Kungsträdgårdenissa 24.–26. elokuuta tulee järjestäjien mukaan olemaan yksi suurimmista Suomi-juhlista Ruotsissa kautta aikojen.
Torstaista lauantaihin pääkaupungin sydän täyttyy musiikilla ja monipuolisella ohjelmalla.

Avajaispäivänä 24. elokuuta teemana on Suomen ja Ruotsin välinen dialogi sekä yhteiskunta ja elinkeinoelämä seminaareineen.
25. elokuuta on omistettu suomalaiselle kulttuurille. Kirjailijat, taiteilijat ja musiikki pääsevät esille ja paikalle tulee kulttuuripersoonia molemmista maista.
Lauantain 26. elokuuta ohjelmassa on viihdettä koko perheelle.
Festivaalin juontajina toimivat näyttelijä Maria Sid sekä juontaja, tv-persoonallisuus Mark Levengood.

Kolmipäiväisen Suomi-juhlan ohjelmistoon kuuluu myös erilaisia näyttelyjä sekä suomalaisten ja ruotsalaisten artistien esityksiä. Muun muassa Krista Siegfrids, Frida Andersson ja Darya & Månskensorkestern kuuluvat esiintyjiin.
Ja kuten Suomi-juhlaan kuuluu, paikan päälle Kungsträdgårdeniin tuodaan myös aito suomalainen sauna.
Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Suomen Tukholman-suurlähetystö, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari, Suomen Tukholman-instituutti, Ålandskontoret ja Finpro.
Lisätietoja tapahtumista lähiviikkoina Ruotsin Suomalainen -lehdessä.