RS 14/21: Sinkkuvilinää

Kevät on rakkauden aikaa ja ruotsinsuomalaisten joukosta löytyy monta yksineläjää. Pandemia-aika rajoituksineen on syventänyt ihmisten yksinäisyyttä entisestään. Huvimaja Hurmio ja muut ruotsinsuomalaisten kohtauspaikat ovat toistaiseksi suljettuja ja kestänee jonkun aikaa ennen kuin sinkkuvilinä pääsee taas käyntiin.

Seuraa ja kumppania haetaan monella eri tavalla. Nettideittailu on niin suosittua sinkkujen parissa, että ruotsinsuomalainen tietokirjailija ja psykologian tohtori Angela Ahola teki aiheesta tutkimuksen ja julkaisi vuonna 2020 kirjan nimeltä Digirakkautta. Hänen mukaansa kyseessä on taitolaji, johon tarvitaan opas.

Aholan kirja perustuu psykologisiin tutkimuksiin, ja siinä on koottuna vinkkejä ja ohjeita nettideittailuun.Tärkeässä osassa ovat myös hänen henkilökohtaiset kokemuksensa, sillä kirjaa varten Ahola deittaili puolentoista vuoden aikana yli sataa ihmistä, jotka hän tapasi eri nettipalstoilla.

Kirjasta ei selviä, löysikö Ahola sadan deitin joukosta itselleen sopivan kumppanin, mutta hänen mukaansa nettideittailu on tehnyt ihmisistä pinnallisia ja kranttuja.

Ruotsin Suomalainen -lehden Kohtauspaikka -palsta on suosittu, perinteinen ja turvallinen tapa hakea ystävää. Lehden palstan avulla monet ruotsinsuomalaiset ovat löytäneet pitkäaikaisen elämänkumppanin ja jopa avioliittoja on solmittu.

Palsta toimii siten, että ilmoitusteksti ja nimimerkki lähetetään lehden toimitukseen, joka lähettää vastaukset avaamattomina ilmoittajille. Tarkemmat ohjeet löytyvät Ruotsin Suomalainen -lehden ilmoitussivuilta.