RS 13/21: Paikallisradiot ovat tärkeä osa ruotsinsuomalaista toimintaa

Eri paikkakunnilla ympäri Ruotsia toimivat suomenkieliset lähiradiot ovat merkittävä osa ruotsinsuomalaista toimintaa. Paikalliset kuulumiset ja suomalainen musiikki, kuten esimerkiksi aitosuomalainen tango, ovat lähetyksissä tärkeässä asemassa.

Ruotsinsuomalaista paikallisradio-ohjelmaa lähettävät muun muassa Radio Eka ja Radio Souvarit Göteborgissa, Radio Sisu Sampo ja Radio Kaiku Boråsissa, Finlandia Radio ja Radio Botkyrka Tukholmassa ja Radio GSK Gävlessä.

Ruotsinsuomalaiset lähiradiot informoivat ja viihdyttävät ruotsinsuomalaisia kotikuntiensa alueella. Ohjelmisto sisältää tiedotuksia, musiikkia, haastatteluja ja keskustelua studioon soittavien kuulijoiden kanssa.

Kuulijat voivat lähettää terveisiä ja onnitteluja ohjelman kautta ja tietenkin toivoa musiikkia, joka on 100-prosenttisesti suomalaista. Paikalliset ruotsinsuomalaiset yhdistykset ja muut tahot tiedottavat lähiradioiden kautta toiminnastaan. Radiotoiminnasta tulevat tuotot jaetaan usein ruotsinsuomalaisen kulttuurin tukemiseen.

Ruotsinsuomalaiset paikallisradiot ovat tärkeitä paikallisia uutiskanavia ja ruotsinsuomalaisen kulttuurin välittäjiä. Niiden yhteystiedot löytyvät
Ruotsin Suomalainen -lehden ilmoitussivuilta.