RS 12/16: Suomalainen Allsvenskan

Allsvenskan eli Ruotsin miesten ja naisten jalkapallon korkein sarjataso, jossa huippuseurat kohtaavat toisensa, pyörähtää jälleen käyntiin huhtikuun alussa.
Kyseessä on kuningaskunnassa erittäin suosittu tapahtuma. Otteluiden keskimääräinen katsojamäärä pyörii 10 000 katsojan tasolla katsomoissa paikan päällä. Nykyaikainen jalkapallo on tv-laji, ja todella suuret harrastajajoukot seuraavat lajia kotona ruudun välityksellä.

Ruotsin sarja on tasokkaampi ja kansainvälisesti arvostetumpi kuin Suomen sarja ja antaa kunnianhimoisille nuorille jalkapallolahjakkuuksille hyvät mahdollisuudet ponnahtaa maailman suurille kentille.
Moderni jalkapallo Ruotsissa on suurta bisnestä ja pelaajat saavat kunnon palkkaa.
Allsvenskanin klubeilla on myös suuret kassa ja varaa ostaa ja värväta palvelukseensa pelaajia Suomesta.

Allsvenskanissa löytyy tälläkin kaudella monta kyvykästä suomalaispelaajaa. Miesten sarjassa heitä ovat muun muassa Solna AIK:n taitava maalitykki Eero Markkanen ja ponteva puolustaja Sauli Väisänen, Häckenin puolustaja Kari Arkivuo ja keskikenttäpelaaja Rasmus Schuller sekä Gefle IF:n puolustaja Jens Portin ja nuori pelaajalupaus Simon Skrabb.

Naisten sarjassa tunnetuimpia nimiä ovat esimerkiksi KIF Örebron yli sata peliä pelannut ja valtavan määränmaaleja tykittänyt Sanna Talonen ja saman seuran kokenut ja luotettava laitapuolustaja Susanna Lehtinen.
Uumajan Emmi Alanen ja Tuija Hyyrynen, Vittsjön Linda Sällström ja Kopparbergs/Göteborg FC:n Adelina Engman kuuluvat kaikki Suomen parhaimmistoon.

Rion kesäolympialaiset lähestyvät. Ruotsin ja Suomen joukkuevalinnat ovat käynnissä, ja ruotsinsuomalaista urheilijoista varma kisoihin lähtijä on ainakin naiskeihäänheittäjä Sofi Flink.
Suomalaisten olympiaurheilijoiden haastatteluja ja muuta kisoihin liittyvää tietoa löytyy lehden urheilusivuilta.