RS 12/23: Kesäaika alkaa

Tulevana sunnuntaina aamuyöstä kello kaksi yöllä kellon viisareita siirretään tunti eteenpäin. Kesäaika alkaa, mikä on odotettu tapahtuma pitkän ja pimeän talven jälkeen. Saamme taas nauttia pidentyvistä ja valoisista kevätpäivistä.

Ruotsinsuomalaisille kevät on tapahtumien aikaa. RS-lehden valtakunnallinen Kaunein karjalanpiirakka -kilpailu on saatu päätökseen ja tuomaristo on valinnut voittajan 60 kilpailuun lähetetyn piirakkakuvan joukosta.

Suomen eduskuntavaalien ennakkoäänestys on parhaillaan menossa vaalihuoneistoissa ympäri Ruotsia. Suomen valtiollisissa vaaleissa äänioikeutettuja asuu täällä pysyvästi yli 120 000. Varsinainen vaalipäivä on 2. huhtikuuta, jonka päivän iltana saadaan tietää vaalitulos ja Suomen uuden eduskunnan kokoonpano.

Ruotsin Suomalainen -lehden kevät- ja kesäkauden tapahtumista kertova teemanumero ilmestyy 20. huhtikuuta 2023.

Teemanumerossa esitellään ruotsinsuomalaiset kevät- ja kesätapahtumat, haastatellaan tapahtumissa esiintyviä artisteja, taiteilijoita ja kirjailijoita sekä tapahtumien järjestäjiä.

Jos haluat tiedottaa tapahtumistasi kyseisessä numerossa, niin lähetä tiedotteesi ja ilmoituksesi Ruotsin Suomalainen -lehden toimitukseen 7. huhtikuuta mennessä.