RS 12/22: Sommartider

Nu på söndag klockan två på natten är det dags att flytta klockvisarna en timme framåt. Sommartiden är efterlängtad av många efter den långa och mörka vintern. Nu får vi åter njuta av allt längre och ljusare vårdagar.

För sverigefinländarna är våren en tid av poesi. Tidningen Ruotsin Suomalainens riksomfattande poesitävling är nu avslutad. Våra läsare skickade in närmare 300 dikter av vilka många är av mycket hög kvalitet.

Juryn som består av journalisten Emilia Voltti, poesikonstnären Reija Vuorela och vår chefredaktör Tapani Kekki har valt ut de fem bästa bland de inskickade bidragen.

Vinnarna offentliggörs och belönas den 9 april 14.00 i samband med ett evenemang i tidningen Ruotsin Suomalainens lokaler.

Prisutdelningen ingår i vår tidnings arrangemang Runon ja taiteen päivä (Poesins och konstens dag). I programmet finns bland annat försäljning av sverigefinska konstnärers verk.

Tidningen Ruotsin Suomalainens temanummer om vårens och sommarens evenemang 2022 kommer ut inför påskhelgen, dvs. den 13 april.

Temanumret innehåller presentationer av sverigefinska vår- och sommarevenemang och intervjuer med artister, konstnärer och författare samt med evenemangens arrangörer.

Kontakta tidningen Ruotsin Suomalainens redaktion före den 7 april om du vill ha med en annons om ditt evenemang i temanumret.