RS 12/22: KESÄAIKA ALKAA

Ensi sunnuntaina kello kaksi yöllä kellon viisareita käännetään tunti eteenpäin. Kesäaika alkaa, mikä on odotettu tapahtumapitkän ja pimeän talven jälkeen. Kansa saa jälleen nauttia pidentyvistä ja valoisista kevätpäivistä.

Ruosukansalle kevät on runon aikaa. Ruotsin Suomalainen -lehden valtakunnallinen runokilpailu on saatu päätökseen. Lehden lukijat lähettivät kilpailuun lähes 300 runoteosta, joista monet ovat erittäin korkeatasoisia.

Tuomaristo, johon kuuluvat toimittaja Emilia Voltti, runotaiteilija Reija Vuorela ja päätoimittaja Tapani Kekki on valinnut kilpailuun lähetettyjen runojen joukosta viisi parasta.

Kilpailun voittajat julkistetaan ja palkitaan 9. huhtikuuta klo 14.00 Ruotsin Suomalainen -lehden toimitiloissa pidettävässä tilaisuudessa.

Palkinnonjakotilaisuus on osa Runon ja taiteen päivää jonka RS-lehti järjestää, ohjelmassa muun muassa ruotsinsuomalaisten taiteilijoiden taidemyyntinäyttely.

Ruotsin Suomalainen -lehden kevät- ja kesäkauden 2022 kesätapahtumista kertova teemanumero ilmestyy pääsiäispyhiksi eli 13.huhtikuuta.

Teemanumerossa esitellään ruotsinsuomalaiset kevät- ja kesätapahtumat, haastatellaan tapahtumissa esiintyviä artisteja, taiteilijoita ja kirjailijoita sekä tapahtumien järjestäjiä.

Jos haluat tiedottaa tapahtumastasi kyseisessä numerossa niin lähetä ilmoituksesi Ruotsin Suomalainen -lehden toimitukseen 7. huhtikuuta mennessä.