RS 11/18: Vårdrömmar

Snö och frost håller fortfarande en stor del av Sverige i sitt grepp men det finns redan vårtecken i luften. Snart är sommaren här och redan om en dryg vecka, närmare sagt den 25 mars, går vi över till sommartid.

Våren för med sig många traditionella sverigefinska arrangemang. Den sverigefinska företags- och servicemässan som varje vår arrangeras på västkusten äger i år rum i Göteborgs sverigefinska skola den 28 april.
På mässan kan man handla mat, musik och andra finska produkter samtidigt som sverigefinska företagare gör sina företag kända.

Tangokarnevalen i Norrtälje arrangeras i år den 10 maj.
Fyrtiomannaorkestern Tervakaupungin puhaltajat med 40 blåsare från Uleåborg inleder arrangemanget med en tangokonsert. På dagen har publiken bland annat möjlighet att lära sig de grundläggande tangostegen. Under kvällens dans bjuds publiken på stämningsfull tangomusik. Dansläraren Matti Alenius är arrangemangets konstnärliga ledare.

Olofströms körfestival äger i år rum den 10–11 maj.
I festivalprogrammet finns i år bland konserten ”Niin paljon kuuluu rakkauteen ” i Olofströms Folkets Hus och kyrkokonserten ”Soi kunniaksi luojan” i Jämshögs kyrka. Ett stort antal kända artister från Finland deltar och för musiken svarar orkestern Blue Notes under ledning av Markku Könttä.

Mer detaljerad information om ovanstående arrangemang finns på annonssidorna i tidningen Ruotsin Suomalainen.