RS 11/18: Kevätunelmia

Lumi ja pakkanen pitävät yhä otteessaan suurta osaa Ruotsista, mutta kevään merkkejä on jo ilmassa. Kesäkin on jo melkein oven takana – kesäaika alkaa 25.3. eli reilun viikon kuluttua.

Kevät tuo mukanaan kevään perinteiset ruosutapahtumat.
Ruotsinsuomalaiset yritys- ja palvelumessut, länsirannikon perinteinen kevättapahtuma, järjestetään tänä vuonna Göteborgin ruotsinsuomalaisella koululla 28. huhtikuuta.
Messuilla suomalaiset elintarvikkeet, musiikki ja muut suomituotteet tekevät kauppansa ja ruotsinsuomalaiset yrittäjät tekevät yrityksiään tunnetuksi.

Norrtäljen tangokarnevaalit ovat tänä vuonna 10. toukokuuta.
40-henkinen puhallinorkesteri Tervakaupungin puhaltajat Oulusta avaa tapahtuman tangokonsertilla. Päivän aikana on mahdollisuus muun muassa opetella tangon perusaskeleita ja nauttia tangomusiikista illan tunnelmallisissa tansseissa. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii tanssipedagogi Matti Alenius.

Olofströmin kuorofestivaalit järjestetään tänä vuonna 10.-11. toukokuuta.
Festivaalien ohjelmaan kuuluvat tänä vuonna muun muassa Niin paljon kuuluu rakkauteen -konsertti Olofströmin Folkets Husilla ja kirkkokonsertti Soi kunniaksi luojan Jämshögin kirkossa. Mukana on iso joukko tunnettuja artisteja Suomesta, musiikista vastaa Blue Notes -orkesteri Markku Köntän johdolla.

Tarkemmat tiedot yllä mainituista tapahtumista löytyvät Ruotsin Suomalainen
-lehden ilmoitussivuilta.