RS 10/18: Taiteessa tapahtuu

Ruotsinsuomalainen taide kukoistaa. Taiteen harrastajien määrä on nousussa ja ruotsinsuomalaiset taidegalleriat järjestävät tasokkaita näyttelyitä ympäri vuoden.

Ruotsinsuomalaisten Kuvataiteilijoiden yhdistys Suomiart täytti viime kesänä kunnioitettavat 40 vuotta.

Yhdistyksen tarkoitus on tuoda esiin ruotsinsuomalaista taidetta ja taiteilijoita. Yhdistyksellä on lähes 200 suomalaistaustaista jäsentä, joista monet ovat kansainvälisesti hyvin menestyneitä.

He ovat taidemaalareita, kuvanveistäjiä, valokuvaajia, keraamikkoja, tekstiilitaiteilijoita, graafikoita ja lasitaiteilijoita. Usealle taiteilijan työ on päätyö ja monella on oma galleria Ruotsissa.

Muun muassa Vuoden taiteilija -kilpailu ja taidenäyttelyt Suomessa kuuluvat Suomiartin vuosittaisiin tapahtumiin.

Tukholman vanhassakaupungissa sijaitseva Galleri Cupido on yksi tunnetuimpia ruotsinsuomalaisia taidegallerioita.
Cupidon omistaja Marjatta Nenander perusti gallerian vuonna 1980. Parhaillaan Cupidossa on esillä 11.3. saakka Ösmossa asuvan ruotsinsuomalaisen kuvanveistäjä Sam Westerholmin näyttely.

Ulla Honkasen taideseinä Asetelmia – Stilleben on parhaillaan nähtävissä Tukholman suomalaisessa kirjakaupassa 28.3. saakka ja Silja Wagerin taidenäyttely Färg och natur – två språk Suomen Instituutin kirjastossa 1.6. saakka. Ulla Pohjasen taidetta on esillä Borgerskapets Enkehusissa 23. maaliskuuta saakka.

Suomiartin taidemyyntinäyttely pidetään tänä vuonna 15.–16. kesäkuuta klo 11-20 Ruotsin Suomalainen -lehden toimitiloissa Tukholman Södermalmilla osoitteessa Brännkyrkagatan 66.
Esillä on lähes 20 ruotsinsuomalaisen taiteilijan töitä.

Kaikki taiteen ja kulttuurin ystävät ovat tervetulleita tapahtumaan.