RS 10/17: Suomen musiikki sydämessä

Ruotsinsuomalaisilla on kevään aikana hyvä mahdollisuus nauttia Suomen parhaiden artistien esityksistä monella eri paikkakunnalla.

Kiuruveden iskelmäviikot, iskelmäkilpailutapahtuma, joka aikaisemmin tunnettiin myös nimellä Vihreät Niityt, etsii laulajia Ruotsista. Iskelmämestarit-laulukilpailujen Ruotsin karsintakisa järjestetään tänä keväänä Eskilstunan Suomi-seuralla. Kilpailukertoja on kolme (11.3., 1.4. ja 13.5.) ja myös seniorit ovat tervetulleita.
Eskilstunan karsintoihin osallistuvilla on mahdollisuus päästä Kiuruvedellä heinäkuussa pidettävän päätapahtuman semifinaaleihin. Lisätietoja iskelmälauluhaluisille saa Eskilstunan Suomi-seuralta.

Ruotsin Suomalainen -lehden järjestämän Kultakurkku-karaokelaulukilpailun alkukarsintakilpailut alkavat 18. maaliskuuta Tyresön Suomi-seuralta. Kultakurkku-tapahtumia järjestetään viikoittain eri puolilla Ruotsia ja tapahtuma huipentuu Jämsän Himos Areenalla 6.–7.10. pidettävään finaalitapahtumaan, jonne kokoontuu tuhansia karaokelaulun ystäviä.
Ruotsin kiertueen emäntänä toimii Nina Åkerman, Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangoprinsessa 2016. Lisätietoja Ruotsin Suomalainen -lehden toimituksesta.

Seppo Hovi, Jaakko Ryhänen ja Pentti Lasanen ovat koko Suomen kansan tuntemia muusikoita. Kaikki kolme täyttävät loppuvuodesta pyöreitä vuosia ja juhlistavat yhteisesti juhlavuottaan laajalla kiertueella. Täällä Ruotsissa Muistojen ilta -konsertti pidetään Tukholman konserttitalossa 2. huhtikuuta.

Ilkka Lipsanen, joka myös taitelijanimellä Danny tunnetaan, saapuu Olofströmiin toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Hän tuo mukanaan ison joukon tunnettuja suomalaisia artisteja, kuten tangokuningatar Susanna Heikin ja tangokuningas Erkki Räsäsen.
Olofströmin viihdeviikonloppu 26. toukokuuta tarjoaakin todellisia huippuhetkiä suomalaisen tanssi- ja iskelmämusiikin ystäville.