RS 10/22: RUOSUTEATTERIN VAHVAT PERINTEET

Ruotsin ainoa ruotsinsuomalainen ammattiteatteri UusiTeatteri täyttää tänä vuonna 20 vuotta. UusiTeatteri on tarjoaa uutta ja ainutlaatuista teatterielämystä nimenomaan nuorille ja lapsille.

Tukholman Vasastanissa Olympiateatteria kotinäyttämönään pitävän UusiTeatteri tekee Ruotsin kiertueita ja tilauksesta esityksiä esimerkiksi kouluryhmille. Esityksiä on saatavilla ruotsiksi, suomeksi ja kaksikielisesti.

UudenTeatterin juhlavuosi alkoi 2–6 -vuotiaille tarkoitetulla Aurinko nukkuu -esityksellä, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Jukka Korpi.

5–9-vuotiaille tarkoitettu, vapaa-ajasta kertova esitys Aikavapaa saa ensi-iltansa 20.4. 2022.

UusiTeatteri aloittaa improvisaatioteatteriesitykset nuorille ja aikuisille loppukeväästä. Katsojat saavat nauttia näyttelijöiden improvisaatiosta yleisön ideoiden ja ehdotusten perusteella.

Myös aikuisteatterin puolella on tarjolla tarjolla mielenkiintoisia uutuuksia.

Ruotsinsuomalaisen Kaveri-kollektiivin ja Kokkolan kaupunginteatterin uusi tuotanto Suomea maahanmuuttajille eli Finska för invandrare on komedia ruotsinsuomalaisuudesta kahdella kielellä.

Korkeatasoinen tuotanto naurattaa ja itkettää katsojaa kuten hyvän teatterin pitääkin.

Jani Lohikarin kirjoittama ja Malou Zilliacuksen ohjaama komedia identiteetistä ja kahden ruotsinsuomalaisen kaipuusta maahan, jota ei enää ole, sai ensi-iltansa Tukholman Suomen-instituutissa 25. helmikuuta. Muusikko Anna Järvinen on säveltänyt näytelmän musiikin. Näytelmä on Ruotsin kiertueella kevään ja syksyn 2022.

Tarkemmat tiedot esitysajoista ja -paikoista Ruotsin Suomalainen -lehden ilmoitussivuilta.