RS 08/19: De uppträder på Sverigefinnarnas dag

Under den kommande helgen firar man Sverigefinnarnas dag på många orter i hela Sverige. Bland artisterna finns många intressanta namn.

 

Manskören Rafaelin enkelit från Åbo hör till de mest färgstarka: De finska socialdemokraternas f.d. partiledare Pertti Paasio hör till körens bärande krafter och flera f.d. chefredaktörer för finska tidningar är också med i kören.

Manskören som består av pensionerade f.d. höjdare framför körkonst av hög kvalitet lördagen den 23 februari klockan 14 i Musikpalatset i Karlskoga och söndagen den 24 februari klockan 14 vid firandet av Sverigefinnarnas dag i Bomhus Folkets hus i Gävle.

 

Mika Olavi som är en tvåspråkig trubadur, låtskrivare, radiojournalist och konferencier från Dalarna framför egna låtar vid firandet av Sverigefinnarnas dag i Folkets Hus i Ludvika den 24 februari kl. 14:00.

 

Kati Mäki-Lundqvist som är en begåvad sångerska och musiklärare från västkusten håller en konsert vid firandet av Sverigefinnarnas dag i Finnhovi i Skövde den 23 februari klockan 18:00.

 

I Göteborg arrangerar man en hel vecka med sverigefinskt firande från och med den 21 februari. Ett av de mest intressanta uppträdandena står tornedalsgruppen Surunmaa för. En av gruppens grundare är skidlegenden Eero Mäntyrantas sonson, dokumentärfilmaren Viktor Fors Mäntyranta. Surunmaa bjuder på blues från Tornedalen i sin konsert på Sverigefinnarnas dag på Stora Teatern i Göteborg den 24 februari från kl. 12:00.

 

En bra anledning att delta i firandet av Sverigefinnarnas dag är att man får möjlighet att se uppträdanden av nya musiktalanger. Mer detaljerad information om programmen för firandet av Sverigefinnarnas dag på olika håll i Sverige finns att läsa på vår tidnings evenemangssidor.