RS 08/20: Ruotsinsuomalainen olympiajoukkue

Kesäolympialaiset 2020 lähestyvät. Kisat pidetään Tokiossa, Japanissa 24. heinäkuuta – 9. elokuuta. Yli 200 osallistujamaan huippu-urheilijat kilpailevat 300 eri lajissa.

Rion vuoden 2016 kisoissa Ruotsin joukkueessa oli mukana puolen tusinaa ruotsinsuomalaista urheilijaa. Monipuolinen juoksijalahjakkuus Sarah Lahti, 10 000 metrin Ruotsin mestari, menestyi hyvin Riossa ja treenaa parhaillaan tosissaan Tokion kisoihin. 24-vuotias klippanilainen juoksee Hässelby SK:n riveissä.

Sulkapalloilija Henri Hurskainen oli mukana sekä Lontoon 2012 että Rion olympialaisissa. Hänellä on yksi EM-hopea vuodelta 2012. Tokion kisoihin hän ei ole lähdössä, vaikea polvivamma on pitänyt Henrin pois pelikentiltä viime vuodet.

Maantiepyöräilijä Sara Mustonen kuuluu Ruotsin ehdottomaan pyöräilyeliittiin ja on osallistunut jo kaksiin olympialaisiin. Mustonen kilpailee menestyksekkäästi niin Ruotsissa kuin kansainvälisestikin.

Purjehtija Max Salminen on jo saanut lipun Tokioon, ja kuuluu Ruotsin mitalitoivoihin. 30-vuotias malmöläinen saavutti Lontoossa Ruotsin ainoan olympiakullan purjehduksellaan Star-luokassa, ja menestyi hyvin myös Riossa.

Ruotsinsuomalainen kiekkomörssari Daniel Ståhl on yksi Ruotsin joukkueen vahvoista mitalitoivoista Tokiossa, viimeisin saavutus kultamitali Dohan yleisurheilun MM-kisoista 2019.

Ruotsin ja Suomen valinnat maiden olympiajoukkueisiin ovat parhaillaan menossa ja jännitys kasvaa. Lipun kisoihin ovat tähän mennessä varmistaneet Max Salminen ja Daniel Ståhl – lisää tietoa ja analyysiä Tokion kesäolympialaisten valinnoista lehden urheilusivuilta.