RS 05/20: MAD IN FINLAND

Mitä tapahtui, kun joukko sirkustaiteen parissa työskentelevää, ympäri Eurooppaa turneeraavaa suomalaisnaista sai koti-ikävän? Syntyi esitys Mad in Finland.

 

Kyseessä on Suomesta huumorilla tehty tarina, jonka aineksina ovat muun muassa sauna, viina, tango, urheiluhulluus, eukonkanto ja muut perisuomalaiset ilmiöt, Finlandia-hymnin, Matti Nykäsen ja talvisodan tahdittamina.

Taiteilijaryhmä katsoo rakasta ja raskasta suomalaisuuttaan ulkoapäin, nostalgiaa ja kliseitä hyväksi käyttäen.

Nykysirkuksen tapaan esitys sisältää näyttämötaidetta laajasti.

Vauhdikkaassa esityksessä akrobaatit soittavat viulua, selloa ja bändisoittimia, vaihtavat asuja useampaan otteeseen ja saavat yleisön mukaan osallistumaan muun muassa tangotanssiin.

Mad in Finland –ryhmä koostuu seitsemästä Suomesta lähteneestä sirkustaiteilijasta, jotka ovat opiskelleet sirkusta Ranskassa ja Ruotsissa. Seurue esiintyy ammatikseen ympäri Eurooppaa ja ohjelmistossa on paljon muutakin kuin Suomi-huumoria.

Suomi-aiheista teostaan he ovat esittäneet eri puolilla maailmaa jo vuodesta 2012 lähtien, yhteensä yli 100 kertaa, mutta vain kerran Suomessa.

Ryhmä, jonka jäsenet ovat Mirja Jauhiainen, Sanna Kopra, Stina Kopra, Heini Koskinen, Sanja Kosonen, Elice Abonce Muhonen ja Lotta Paavilainen, sai sirkustaiteen valtionpalkinnon vuonna 2015.

 

Mad in Finland: Subtobia, Albyvägen 38, Alby, Tukholma, La 15.2. klo 16.00, Su 16.2. klo 16.00.