RS 03/22: Suomi-tv on tärkeä ruotsinsuomalaisille

TV Finland pitää yhä pintansa. Tämä Yleisradion ruotsinsuomalaisille Yle TV1:n ja TV2:n ohjelmistosta kokoama koostekanava on erittäin suosittu media ruotsinsuomalaisten keskuudessa. Koronapandemian ja sosiaalisen eristäytymisen aikana tuttu ja turvallinen tv-kanava on vain vahvistanut asemaansa.

Suur-Tukholman ja Mälarinlaakson alueella TV Finland on maksuton julkisen palvelun kanava. Muualla Ruotsissa sen ohjelmiston voi tilata edullisesti kaupallisten kaapeli-tv-yhtiöiden kautta. Niiden palveluun kuuluvat myös Suomen Yle TV1-ja Yle TV2-kanavat kokonaisuudessaan.

Suomen Yle TV1 ja Yle TV2 ovat runsaan uutis- ja kulttuuritarjontansa lisäksi urheilun ystävien kanavia.

Ne näyttävät muun muassa Pekingin talviolympialaiset kokonaisuudessaan – suomalaisurheilijoiden suorituksiin keskittyen. Kilpailupäivät ovat 4. – 20. helmikuuta.

Kisojen lähetysajat ja ohjelmisto löytyvät Ruotsin Suomalainen -lehden tv-sivuilta.

Riippumaton, puolueeton ja luotettava tiedonvälitys on demokratian perusta. Kriisiaikoina se on kansakunnalle elintärkeä asia.

Erityisen tärkeä riippumaton ja omakielinen tiedonvälitys on vähemmistöille. Ruotsinsuomalaiset ovat maan suurin kansallinen ja kielellinen vähemmistö. Ruotsinsuomalaisten itse tuottamaa ja vähemmistön asioista kertovaa tv-ohjelmaa kaivattaisiinkin huomattavasti enemmän valtakunnallisten tv-kanavien ohjelmistoon.

Oma valtakunnallinen tv-kanava sekä radiokanava, joka lähettää samalla taajuudella koko maassa ympäri vuorokauden ovat myös ruotsinsuomalaisten toivelistalla.