RS 02/20: Sävellys- ja sanoituskilpailu menossa

Ruotsinsuomalaisten valtuuskunta julisti tammikuun alussa sävellys- ja sanoituskilpailun teemalla ”Ruotsinsuomalainen laulu”. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin ruotsinsuomalaisia säveltäjiä ja sanoittajia sekä antaa näkyvyyttä ruotsinsuomalaisuudelle.

Kilpailu on tarkoitettu säveltäjille ja sanoittajille, jotka asuvat Ruotsissa ja joilla on suomalaiset juuret tai muu yhteys Suomeen tai ruotsinsuomalaisuuteen.

Kappaleen tekstin tulee olla suomeksi tai ruotsiksi tai molemmilla kielillä. Sama säveltäjä ja sanoittaja voi osallistua korkeintaan yhdellä kappaleella ja kilpailuun osallistuva kappale ei saa olla julkaistu aiemmin.

Kappale lähetetään valmiiksi tuotettuna äänitteenä tai videonauhoituksenasähköpostiosoitteeseen sverige.finsk@gmail.com maaliskuun loppuun mennessä. Lähetyksessä tulee olla mukana kappaleen nimi, laulun teksti, esittäjän, säveltäjän, sanoittajan ja sovittajan nimet sekä lyhyt esittely ja kuva heistä.

Kilpailun tuomaristossa ovat laulajatar Anna Järvinen, kirkkomuusikko ja kuoronjohtaja Mikko Rajala, popartisti Adam Tensta sekä Ruotsinsuomalaisen valtuuskunnan varapuheenjohtaja Sinikka Lindqvist.

Tuomaristo valitsee huhtikuun alussa finaaliin kuusi esitystä. Tuomaristo perustaa valintansa kappaleen kokonaisuuteen, jossa erityinen paino on laulun sanoilla. Raati valitsee myös voittajan, joka julkistetaan 25.4. Voittajakappale palkitaan 20 000 kruunun stipendillä.